Едни от най-големите проблеми на българите, свързани с хранителните продукти, са висока цена

...
Едни от най-големите проблеми на българите, свързани с хранителните продукти, са висока цена
Коментари Харесай

Ако искате да познаете качественото сирене, трябва да търсите тези 2 белега

Едни от най-големите проблеми на българите, свързани с питателните артикули, са висока цена и ниско качество. В последно време се следи забележителен растеж на цените на продуктите, само че в това време няма усъвършенствания по отношение на качеството.

Търсейки евтини и налични артикули, които са по джоба им, потребителите в действителност всеобщо купуват нискокачествени артикули или имитиращи артикули, които не носят изгоди за здравето. Подобна е и обстановката, обвързвана с млечните артикули – мляко, сирене, кашкавал, които нормално, в случай че са с ниска цена, са с неприятно качество или потребителят не закупува на ниска цена сирене, а скъпа вода с добавена палмова лой.

Макар съгласно новия закон имитиращите артикули да са отделени и обозначени, недоимъкът и дефицитът на средства принуждават част от потребителите да избират и купуват точно тях, което в действителност значи да се лишат от потреблението на млечни артикули, защото имитиращите съдържат всичко друго с изключение на скъпи съставки и мляко.

Извън обозначените имитиращи артикул, измежду тези, които са създадени от мляко, по какъв начин потребителите могат да схванат кое е качественото сирене измежду десетките на щанда? Според публикуваното мнение на Асоциацията на дейните консуматори високата цена не е постоянно 100% гаранция за качество, само че измежду скъпите сирена доста по-рядко може да попаднете на нискокачествено.

Ако обаче изпитвате дефицит на финансови средства и не може да си позволите най-скъпото сирене от щанда, по какъв начин може да познаете качественото сирене от междинния клас и цена? То има няколко основни белега, с които ще ви срещнем в този момент. Качественото сирене може да познаете по тези 2 белега:

Зрялост

За да е с отлична хранителна стойност сиренето, то следва да е зряло. Саламуреното сирене е зряло и при него пастьоризацията на млякото става при 70 градуса, до момента в който в случай че същата се извърши при 80-85 градуса, сиренето може да замине неотложно за пазара, а не да са му нужни към 45 до 60 дни за узряване.

Скъсяването на процеса пести време и средства на производителите, затова прави цената на сиреното по-ниска, само че лишава и от качеството му. Този способ за произвеждане на сирене изисква и по-малко мляко, което също разрешава постигането на по-ниска цена. Всичко това обаче е за сметка на качеството.

Протеините и мазнините при бързозреещите артикули не са разградени и не са по този начин елементарно усвоими, част от потребните субстанции също са си отпътували в процеса на производството като да вземем за пример калцият, заради което постоянно се прибавя в допълнение при този тип сирена, защото естественият е съвсем напълно разграден по време на производството.

Водно наличие и цвят

Едва ли има потребност да го споделяме, само че въпреки всичко – колкото по-водно е обещано сирене, толкоз с по-ниско качество е то. Искаме да сложим на трапезата си храна, а не вода, нали по този начин? При бързозреещото сирене има опция то да бъде по-воднисто, което значи, че действително плащате за вода, а не за сирене и това изяснява и по-ниската му цена.

Ако премахнете водата и изчислите цената без нея, евентуално ще осъзнаете, че не сте икономисали пари и сиренето с ниска цена, когато е обезводнено, е с цената на по-скъпите сирена. Това следва да рече, че постоянно се оказва по-добрият избор за здравето и портфейла ви да консумирате по-малко количество, само че по-качествено сирене, в сравнение с да хапвате обилно имитиращи артикули или сирене с огромни количества вода. Може да се ориентирате за качеството и наличието по външния тип и цвета на сиренето.

Ако синее, има добавени субстанции и това не е вашето сирене. Специалистите поучават да търсите сирене с кремав цвят, тъй като това е нюансът на същинското и качественото сирене. Структурата на сиренето също може да ви ориентира за качеството и до каква степен това, което купувате, ще достави на тялото ви скъпите субстанции, които очаквате. И отново подсещаме, по-добре по-малко, само че качествено, в сравнение с да давате парите си напразно и действително да не консумирате сирене, съобщи Zdrave.to.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР